O projektu

Projekt Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo izvaja podjetje Borbona catering d.o.o., sofinancirata ga Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za gospodarski razvoj in turizem. Projekt poteka od 1. julija 2018 do 30. septembra 2020.

Nosilec projekta, podjetje Borbona catering d.o.o., bo v okviru projekta razvilo šest inovativnih in vrhunskih turističnih ponudb, ki bodo turistom in naključnim obiskovalcem omogočale nepozabno doživetje naravnih, vinsko-kulinaričnih, rekreativnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti v Kostanjevici na Krki in njeni neposredni okolici. Nosilec projekta bo organiziral tudi vrhunska kulinarična izobraževanja ter druga nepozabna doživetja.

Z oživljanjem tradicionalnega kostanjeviškega čolna, prikazom priprave in kuhanja tradicionalnih lokalnih jedi, s pokušino in predstavitvijo starih, že skoraj pozabljenih vin, pridelanih na kostanjeviških gričih, omogočamo gostom prvinska doživetja prvobitnosti v objemu mehke dolenjske pokrajine. Verjamemo, da bodo novi vrhunski turistični produkti v Posavje in na Dolenjsko privabili nove domače in tuje turiste.

S projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo postaja podjetje Borbona catering d.o.o eden pomembnih ponudnikov turističnih, gostinskih, catering, kulinaričnih in vinskih doživetij v Kostanjevici na Krki.

Vabimo vas, da se za vse informacije v zvezi s projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo obrnete na našo projektno pisarno.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
Gor
Aleksandrova zidanica - Dolenjske Benetke
fade
3300
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-3300,theme-voyagewp,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,woocommerce-no-js,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Aleksandrova zidanica

Aleksandrova zidanica v Spodnjem vrhu pri Črneči vasi nad Kostanjevico na Krki se nahaja ob Tonijevi zidanici na mirni, čarobni lokaciji s pogledom na Gorjance in uskoški stolp.

Prvotna zidanica je bila zgrajena v prejšnjem tisočletju. V osnovi je tipična dolenjska zidanica, ki je v zadnjem obdobju doživela temeljito prenovo v nadstandardno urejen objekt za ekskluzivna doživetja. Zidana klet z originalnim portalom iz leta 1870 je vkopana v zemljo, nanjo pa je postavljen lesen del zidanice. Ob zidanici je urejen manjši vinograd. V notranjosti je lastnik ustvaril bogato vinoteko z več kot sto znamkami vin. Gostje lahko degustirajo vina vseh najbolj priznanih lokalnih vinarjev, na voljo pa so tudi vina iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel in tista, pridelana izven naših meja. V krušni peči ob zidanici lahko ustvarite vrhunska kulinarična doživetja. Nad vinoteko je urejen luksuzni apartma, ki ga lahko najamete in prenočite sredi idiličnih dolenjskih vinogradov.

Zanimivosti

Vinograd
450 trt
Vino
Modra frankinja in Penina Bohinc
Vinoteka
150 različnih lokalnih in slovenskih vin
Apartma
Luksuzni apartma vam nudi enkratna romantična doživetja
Priporočamo
Idealna lokacija za poslovna srečanja in team buildinge
Naslov
Spodnji vrh – Črneča vas, 8311 Kostanjevica na Krki
E-pošta
info@visitkostanjevica.si
Telefon
+386 (0)31 617 085

Rezervacija