O projektu

Projekt Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo izvaja podjetje Borbona catering d.o.o., sofinancirata ga Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za gospodarski razvoj in turizem. Projekt poteka od 1. julija 2018 do 30. septembra 2020.

Nosilec projekta, podjetje Borbona catering d.o.o., bo v okviru projekta razvilo šest inovativnih in vrhunskih turističnih ponudb, ki bodo turistom in naključnim obiskovalcem omogočale nepozabno doživetje naravnih, vinsko-kulinaričnih, rekreativnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti v Kostanjevici na Krki in njeni neposredni okolici. Nosilec projekta bo organiziral tudi vrhunska kulinarična izobraževanja ter druga nepozabna doživetja.

Z oživljanjem tradicionalnega kostanjeviškega čolna, prikazom priprave in kuhanja tradicionalnih lokalnih jedi, s pokušino in predstavitvijo starih, že skoraj pozabljenih vin, pridelanih na kostanjeviških gričih, omogočamo gostom prvinska doživetja prvobitnosti v objemu mehke dolenjske pokrajine. Verjamemo, da bodo novi vrhunski turistični produkti v Posavje in na Dolenjsko privabili nove domače in tuje turiste.

S projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo postaja podjetje Borbona catering d.o.o eden pomembnih ponudnikov turističnih, gostinskih, catering, kulinaričnih in vinskih doživetij v Kostanjevici na Krki.

Vabimo vas, da se za vse informacije v zvezi s projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo obrnete na našo projektno pisarno.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
Gor
Vila Castanea - Dolenjske Benetke
fade
3368
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-3368,theme-voyagewp,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,woocommerce-no-js,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Vila Castanea

Vila Castanea se nahaja sredi edinega mesta na rečnem otoku v Sloveniji, v starem mestnem jedru Kostanjevice na Krki. Namenjena je oddihu in uživanju v naravnih danostih mehke dolenjske pokrajine, slikovitih vinorodnih gričih in pomirjajoči reki Krki.

Ponaša se z bogato okrašeno čelno fasado, obokanim pritličjem, tlakovci iz okoliškega kamna in notranjim dvoriščem v senci mogočnega kostanja. Dominira staremu delu mesteca; z njenih oken pa se odpira čudovit razgled na mehke dolenjske griče, mirno reko Krko in majhno mestece.

V meščanski hiši s konca 19. stoletja, ki je spomenik lokalnega pomena, so vam na voljo sodobne in v naravnih materialih opremljene sobe z značajem.

Vila Castanea je odličen prostor za organizacijo poslovnega dogodka. Na voljo vam je posebna, od ostalih prostorov ločena soba, ki sprejme do 15 oseb in omogoča organizacijo ekskluzivnega dogodka od poslovnega srečanja ali seminarja do nepozabne predstavitve. Po željah vam pripravimo vrhunsko kulinarično pogostitev in pokušanje raznovrstnih slovenskih in tujih vin iz naše vinoteke. Ekskluzivni zakup vile vam zagotavlja popolno zasebnost; tako bo vaše bivanje in bivanje vaših gostov prilagojeno izključno vašim željam.

Zajtrkovali boste pod obokanim stropom zajtrkovalnice, kjer v hladnih jutrih zakurimo v kaminu, da zadiši po lesu. Naši zajtrki so bogati in zdravi, pripravljeni iz skrbno pripravljenih sestavin, kot so sveže sezonsko sadje in zelenjava, pridelana na okoliških kmetijah, mesnine in mlečni izdelki z okoliških kmetij, domača marmelada in med, svež kruh. Popoldne vam postrežemo z lokalnimi specialitetami, zvečer pa tudi z raznoliko ponudbo slovenskih vin. Ob toplih dneh vas povabimo v senco kostanja na dišečo kavo, sladice, sveže sokove in še in še.

Kostanjevica na Krki je lahko tudi idealno prizorišče za vašo poroko.

Zanimivosti

Vila
Umetnostni spomenik, zgrajen leta 1878
Arhitektura
Bogata čelna fasada z arkadnim dvoriščem
Značilnost
Največja meščanska hiša na otoku
Sobe
9 sob odraža značaj staromeščanske vile s pridihom 21. stoletja
Priporočamo
Ponudili vam bomo okusne marmelade, med, mlečne in mesne izdelke ter sadje in zelenjavo z okoliških kmetij
Naslov
Ulica talcev 9, 8311 Kostanjevica na Krki
E-pošta
info@visitkostanjevica.si
Telefon
+386 (0)31 617 085
www
http://www.vilacastanea.com

Rezervacija