O projektu

Projekt Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo izvaja podjetje Borbona catering d.o.o., sofinancirata ga Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za gospodarski razvoj in turizem. Projekt poteka od 1. julija 2018 do 30. septembra 2020.

Nosilec projekta, podjetje Borbona catering d.o.o., bo v okviru projekta razvilo šest inovativnih in vrhunskih turističnih ponudb, ki bodo turistom in naključnim obiskovalcem omogočale nepozabno doživetje naravnih, vinsko-kulinaričnih, rekreativnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti v Kostanjevici na Krki in njeni neposredni okolici. Nosilec projekta bo organiziral tudi vrhunska kulinarična izobraževanja ter druga nepozabna doživetja.

Z oživljanjem tradicionalnega kostanjeviškega čolna, prikazom priprave in kuhanja tradicionalnih lokalnih jedi, s pokušino in predstavitvijo starih, že skoraj pozabljenih vin, pridelanih na kostanjeviških gričih, omogočamo gostom prvinska doživetja prvobitnosti v objemu mehke dolenjske pokrajine. Verjamemo, da bodo novi vrhunski turistični produkti v Posavje in na Dolenjsko privabili nove domače in tuje turiste.

S projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo postaja podjetje Borbona catering d.o.o eden pomembnih ponudnikov turističnih, gostinskih, catering, kulinaričnih in vinskih doživetij v Kostanjevici na Krki.

Vabimo vas, da se za vse informacije v zvezi s projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo obrnete na našo projektno pisarno.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
Gor
Mestna čolnarna Kostanjevica na Krki - Dolenjske Benetke
fade
3365
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-3365,theme-voyagewp,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,woocommerce-no-js,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 
Dolenjske Benetke / Mestna čolnarna Kostanjevica na Krki

Mestna čolnarna Kostanjevica na Krki

Mestna čolnarna Kostanjevica na Krki se nahaja na nabrežju reke Krke ob severnem lesenem mostu, ki vodi na otok. Čolnarna ima veliko leseno brodišče s privezi za čolne, ki je tudi izhodišče za vodna doživetja.

V poletnih mesecih sta ob čolnarni urejena kopališče in gostinski lokal. V čolnarni si lahko izposodite kostanjeviški čoln, kajake, kanuje in supe. Najbolj zanimivo je čolnarjenje okoli otoka, saj ponuja čudovite razglede na staro mestno jedro, okoliške griče, posejane z vinogradi, ter zelene Gorjance, ki jih je v svojih delih ovekovečil slovenski pisatelj Janez Trdina. Po vodni gladini se lahko zapeljete sami ali v spremstvu izkušenega čolnarja. Vaše doživetje bo popolno, če boste s seboj na čoln vzeli katero od naših piknik košaric.

Zanimivosti

Čolnarna
Najemite kostanjeviški čoln ali sup in se po reki Krki zapeljite okoli edinega slovenskega mesta na rečnem otoku
Kostanjeviški čoln
Nekoč je služil za spravljanje sena, pridelkov iz njiv in za ribolov
Zanimivost
V času poplav so čolni postali edino prevozno sredstvo
Kamp
Ob mestni čolnarni je tudi urejen prostor za kampiranje
Priporočamo
Mestna čolnarna ponuja edinstvena vodna doživetja
Naslov
Spodnji vrh – Črneča vas, 8311 Kostanjevica na Krki
E-pošta
info@visitkostanjevica.si
Telefon
+386 (0)31 617 085

Rezervacija