O projektu

Projekt Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo izvaja podjetje Borbona catering d.o.o., sofinancirata ga Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za gospodarski razvoj in turizem. Projekt poteka od 1. julija 2018 do 30. septembra 2020.

Nosilec projekta, podjetje Borbona catering d.o.o., bo v okviru projekta razvilo šest inovativnih in vrhunskih turističnih ponudb, ki bodo turistom in naključnim obiskovalcem omogočale nepozabno doživetje naravnih, vinsko-kulinaričnih, rekreativnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti v Kostanjevici na Krki in njeni neposredni okolici. Nosilec projekta bo organiziral tudi vrhunska kulinarična izobraževanja ter druga nepozabna doživetja.

Z oživljanjem tradicionalnega kostanjeviškega čolna, prikazom priprave in kuhanja tradicionalnih lokalnih jedi, s pokušino in predstavitvijo starih, že skoraj pozabljenih vin, pridelanih na kostanjeviških gričih, omogočamo gostom prvinska doživetja prvobitnosti v objemu mehke dolenjske pokrajine. Verjamemo, da bodo novi vrhunski turistični produkti v Posavje in na Dolenjsko privabili nove domače in tuje turiste.

S projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo postaja podjetje Borbona catering d.o.o eden pomembnih ponudnikov turističnih, gostinskih, catering, kulinaričnih in vinskih doživetij v Kostanjevici na Krki.

Vabimo vas, da se za vse informacije v zvezi s projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo obrnete na našo projektno pisarno.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
Gor
Tonijeva zidanica - Dolenjske Benetke
fade
3357
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-3357,theme-voyagewp,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,woocommerce-no-js,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Tonijeva zidanica

Tonijeva zidanica je zgrajena v tipičnem dolenjskem slogu. Nahaja se ob Aleksandrovi zidanici sredi mehkih dolenjskih gričev na obronkih Gorjancev v Spodnjem vrhu pri Črneči vasi nad Kostanjevico na Krki.

Ob obisku zidanice lahko poskusite gospodarjev cviček iz domačega vinograda. Ogledate si lahko tudi škafe, brente, mlin za grozdje, prešo in drugo opremo za tradicionalni tehnološki postopek pridelave dolenjskega cvička. V kamniti kleti s križnim obokom so skozi vse leto postavljene ročno izdelane jaslice, ki so bile leta 1995 razstavljene na svetovni razstavi jaslic v Antwerpnu, bogati pa jo tudi zbirka arhivskih vin. V kleti so tudi stenske poslikave akademskega slikarja Nika Slovenca, ki predstavljajo vse tri slovenske vinorodne dežele in gospodarjev rod. Tonijeva zidanica nudi tudi nastanitev v apartmaju za miren oddih med vinogradi.

Zanimivosti

Vinograd
450 trt
Vino
Cviček
Vinoteka
Bogato založena vinoteka z arhivskimi vini
Sobe
Domačnost in toplina v objemu dolenjskih vinogradov
Priporočamo
Stalna razstava ročno izdelanih jaslic iz gline in edinstvene stenske poslikave akademskega slikarja Nika Slovenca
Naslov
Spodnji vrh – Črneča vas, 8311 Kostanjevica na Krki
E-pošta
info@visitkostanjevica.si
Telefon
+386 (0)31 617 085

Rezervacija