O projektu

Projekt Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo izvaja podjetje Borbona catering d.o.o., sofinancirata ga Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za gospodarski razvoj in turizem. Projekt poteka od 1. julija 2018 do 30. septembra 2020.

Nosilec projekta, podjetje Borbona catering d.o.o., bo v okviru projekta razvilo šest inovativnih in vrhunskih turističnih ponudb, ki bodo turistom in naključnim obiskovalcem omogočale nepozabno doživetje naravnih, vinsko-kulinaričnih, rekreativnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti v Kostanjevici na Krki in njeni neposredni okolici. Nosilec projekta bo organiziral tudi vrhunska kulinarična izobraževanja ter druga nepozabna doživetja.

Z oživljanjem tradicionalnega kostanjeviškega čolna, prikazom priprave in kuhanja tradicionalnih lokalnih jedi, s pokušino in predstavitvijo starih, že skoraj pozabljenih vin, pridelanih na kostanjeviških gričih, omogočamo gostom prvinska doživetja prvobitnosti v objemu mehke dolenjske pokrajine. Verjamemo, da bodo novi vrhunski turistični produkti v Posavje in na Dolenjsko privabili nove domače in tuje turiste.

S projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo postaja podjetje Borbona catering d.o.o eden pomembnih ponudnikov turističnih, gostinskih, catering, kulinaričnih in vinskih doživetij v Kostanjevici na Krki.

Vabimo vas, da se za vse informacije v zvezi s projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo obrnete na našo projektno pisarno.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
Gor
Kulinarična delavnica priprave lokalnih jedi s chefom na obronkih Gorjancev - Dolenjske Benetke
fade
3389
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-3389,theme-voyagewp,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,woocommerce-no-js,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Kulinarična delavnica priprave lokalnih jedi s chefom na obronkih Gorjancev

Dolenjske Benetke / Kulinarična delavnica priprave lokalnih jedi s chefom na obronkih Gorjancev

Kulinarična delavnica priprave lokalnih jedi s chefom na obronkih Gorjancev

€79

per person

Odpravite se na kulinarični izlet daleč stran od turističnega vrveža, v enega izmed skrivnostnih in neokrnjenih kotičkov naše dežele. Doživite mehko dolenjsko pokrajino, kot je bila nekoč, in odkrijte kulinarične skrivnosti naših babic in dediščino gorjanskih stoletij. 

Zaradi odmaknjene lege so ti kraji skoraj v celoti ohranili svojo kulturno dediščino. V pristni dolenjski Aleksandrovi zidanici v Črneči vasi nad Kostanjevico na Krki se ob dobrodošlici preizkusite v kulinarični delavnici priprave lokalnih jedi. V krušni peči boste pripravili »cop na lop« (»potepača« ali »potanc« – tradicionalna jed iz kvašenega testa, nadevana z domačo skuto in smetano), lokalno pečeno jagnjetino in teletino v glineni posodi in domače orehove štruklje s pregreto smetano. Slastno za pomazat! Okuse naše pokrajine nadgradite z degustacijo lokalnih vin in doživetje zaključite z ogledom arhivske kleti v Tonijevi zidanici z ročno izdelanimi jaslicami, ki so bile razstavljene na svetovni razstavi jaslic v Antwerpnu, in ogledom obmejnega stražnega stolpa (»uskoški stolp«), ki stoji na majhni vzpetini v Črneči vasi. Z vrha stolpa se vam odpre čudovit panoramski razgled na Gorjance in okolico, ki nudi priložnost za vrhunske fotografske posnetke.

Vstopno mesto
Aleksandrova zidanica v Črneči vasi, Kostanjevica na Krki
Izstopno mesto
Aleksandrova zidanica v Črneči vasi, Kostanjevica na Krki
Trajanje doživetja
do šest ur
Najmanjše število oseb
šest oziroma po dogovoru
Največje število oseb
25

Cena na osebo vključuje:

  • dobrodošlico (penina iz žametne črnine in košček domačega kruha s slanino);
  • kulinarično delavnico, v kateri boste pod vodstvom chefa pripravili tri lokalne jedi;
  • pojedino s pripravljenimi jedmi z degustacijo štirih lokalnih vin (rumeni plavec, laški rizling, cviček PTP in modra frankinja);
  • ogled Tonijeve arhivske kleti z ročno izdelanimi jaslicami;
  • stroške organizacije.

Možna doplačila:

  • dodatni kozarec vina pri degustaciji: 2,5 € na osebo;
  • najem apartmaja med vinogradi v Tonijevi zidanici: 100 € (do štiri osebe);
  • najem luksuznega apartmaja med vinogradi v Aleksandrovi zidanici: 250 € (do štiri osebe);
  • v Aleksandrovi zidanici je vinoteka z več kot 100 različnimi vini, ki jih je vsa možno tudi naročiti (plačilo po ceniku).
Šest ur
12+ let

Lokacija