O projektu

Projekt Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo izvaja podjetje Borbona catering d.o.o., sofinancirata ga Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za gospodarski razvoj in turizem. Projekt poteka od 1. julija 2018 do 30. septembra 2020.

Nosilec projekta, podjetje Borbona catering d.o.o., bo v okviru projekta razvilo šest inovativnih in vrhunskih turističnih ponudb, ki bodo turistom in naključnim obiskovalcem omogočale nepozabno doživetje naravnih, vinsko-kulinaričnih, rekreativnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti v Kostanjevici na Krki in njeni neposredni okolici. Nosilec projekta bo organiziral tudi vrhunska kulinarična izobraževanja ter druga nepozabna doživetja.

Z oživljanjem tradicionalnega kostanjeviškega čolna, prikazom priprave in kuhanja tradicionalnih lokalnih jedi, s pokušino in predstavitvijo starih, že skoraj pozabljenih vin, pridelanih na kostanjeviških gričih, omogočamo gostom prvinska doživetja prvobitnosti v objemu mehke dolenjske pokrajine. Verjamemo, da bodo novi vrhunski turistični produkti v Posavje in na Dolenjsko privabili nove domače in tuje turiste.

S projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo postaja podjetje Borbona catering d.o.o eden pomembnih ponudnikov turističnih, gostinskih, catering, kulinaričnih in vinskih doživetij v Kostanjevici na Krki.

Vabimo vas, da se za vse informacije v zvezi s projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo obrnete na našo projektno pisarno.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
Gor
Po poteh znanih Kostanjevičanov - Dolenjske Benetke
fade
3392
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-3392,theme-voyagewp,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,woocommerce-no-js,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Po poteh znanih Kostanjevičanov

Po poteh znanih Kostanjevičanov

€26

per person

Dan pričnete z brunchem v butični Vili Castanei s konca 19. stoletja, ki se nahaja sredi najmanjšega in edinega slovenskega mesta na otoku, v Kostanjevici na Krki, okrog katerega se vije zelena lepotica, reka Krka. Po brunchu, pripravljenem iz okusnih lokalnih živil, se odpravite raziskovat mestece z vodne perspektive ter se nato še peš podate v staro mestno jedro po poteh znanih Kostanjevičanov. To mestece na tako majhni površini nudi ogromno raznolikega razkošja. Sprehodite se mimo Oražnove in Gorjupove hiše, obiščite Lamutov likovni salon, oglejte si nekdanji cistercijanski samostan z obiskom stalnih in začasnih umetniških zbirk v Galeriji Božidar Jakac. Podajte se na prijeten sprehod mimo Osnovne šole Jožeta Gorjupa do parka skulptur Forma viva in galerije ob potokih Studena in Obrh.

Vstopno mesto
Vila Castanea, Kostanjevica na Krki
Izstopno mesto
Vila Castanea, Kostanjevica na Krki
Trajanje doživetja
do šest ur
Najmanjše število oseb
ena
Največje število oseb
50

Cena na osebo vključuje:

  • brunch v Vili Castanei (med 8. in 11. uro);
  • najem čolna za eno uro;
  • vstopnino v Galerijo Božidar Jakac;
  • stroške organizacije.

Možna doplačila:

  • najem lokalnega turističnega vodnika: 50 € na uro;
  • dodatna ura najema čolna: 8 € na osebo na uro;
  • spremstvo čolnarja: 20 € na uro;
  • nočitev z zajtrkom v Vili Castanei v dvoposteljni sobi: 80 € na nočitev za 2 osebi;
  • možnost organizacije kosila ali večerje v Vili Castanei ali Aleksandrovi zidanici (cena po dogovoru).
Šest ur
1+ let

Lokacija