O projektu

Projekt Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo izvaja podjetje Borbona catering d.o.o., sofinancirata ga Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za gospodarski razvoj in turizem. Projekt poteka od 1. julija 2018 do 30. septembra 2020.

Nosilec projekta, podjetje Borbona catering d.o.o., bo v okviru projekta razvilo šest inovativnih in vrhunskih turističnih ponudb, ki bodo turistom in naključnim obiskovalcem omogočale nepozabno doživetje naravnih, vinsko-kulinaričnih, rekreativnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti v Kostanjevici na Krki in njeni neposredni okolici. Nosilec projekta bo organiziral tudi vrhunska kulinarična izobraževanja ter druga nepozabna doživetja.

Z oživljanjem tradicionalnega kostanjeviškega čolna, prikazom priprave in kuhanja tradicionalnih lokalnih jedi, s pokušino in predstavitvijo starih, že skoraj pozabljenih vin, pridelanih na kostanjeviških gričih, omogočamo gostom prvinska doživetja prvobitnosti v objemu mehke dolenjske pokrajine. Verjamemo, da bodo novi vrhunski turistični produkti v Posavje in na Dolenjsko privabili nove domače in tuje turiste.

S projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo postaja podjetje Borbona catering d.o.o eden pomembnih ponudnikov turističnih, gostinskih, catering, kulinaričnih in vinskih doživetij v Kostanjevici na Krki.

Vabimo vas, da se za vse informacije v zvezi s projektom Dolenjske Benetke v sodobni turistični preobleki v sozvočju s tradicijo obrnete na našo projektno pisarno.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
Gor
Butično dvodnevno doživetje v Kostanjevici na Krki, najmanjšem slovenskem mestu - Dolenjske Benetke
fade
3395
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-3395,theme-voyagewp,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,woocommerce-no-js,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Butično dvodnevno doživetje v Kostanjevici na Krki, najmanjšem slovenskem mestu

Dolenjske Benetke / Butično dvodnevno doživetje v Kostanjevici na Krki, najmanjšem slovenskem mestu

Butično dvodnevno doživetje v Kostanjevici na Krki, najmanjšem slovenskem mestu

€120

per person

Spoznajte lepote Kostanjevice na Krki, najmanjšega in edinega slovenskega mesta na otoku, okrog katerega se vije reka Krka, ter njeno bogato kulturno in naravno dediščino. Preživite kratek oddih v »dolenjskih Benetkah« v butični Vili Castanei sredi otoka (prvi dan), raziskujte Več …mestece s tradicionalnim kostanjeviškim čolnom, s katerim se zapeljete po mirni zeleni lepotici Krki, uživajte dan v aktivnostih s piknikom ob in na reki Krki, popoldne in zvečer pa razvajajte brbončice ob degustaciji vin z lokalnimi siri in domačim kruhom ter večerji z lokalnimi jedmi.

Po okusnem lokalnem zajtrku v Vili Castanei (drugi dan) se sprehodite do vznožja Gorjancev, do izvira potoka Studena, kjer je vhod v Kostanjeviško jamo. Oddih zaključite z ogledom Galerije Božidar Jakac in parka skulptur Forma viva.

Vstopno mesto
Vila Castanea, Kostanjevica na Krki
Izstopno mesto
Vila Castanea, Kostanjevica na Krki
Trajanje doživetja
dvodnevno doživetje z nočitvijo
Najmanjše število oseb
ena (šest oseb za kulinarično delavnico)
Največje število oseb
50

Cena na osebo vključuje:

 • nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi standard v Vili Castanei;
 • degustacijo petih vin z lokalnimi siri in domačim kruhom;
 • večerjo s tremi hodi (predjed ali juha, glavna jed, sladica);
 • najem čolna za dve uri;
 • piknik košarico »standard« (domač lokalni kruh, lokalna pašteta, sevniška salama, lokalni sir, kos lokalnega sadja, voda 0,75 l);
 • vstopnino v Galerijo Božidar Jakac;
 • stroške organizacije.

Možna doplačila:

 • ena oseba v sobi (single use): 20 €;
 • najem lokalnega turističnega vodnika: 50 € na uro;
 • dodatna ura najema čolna na uro: 8 € na osebo;
 • spremstvo čolnarja: 20 € na uro;
 • piknik košarica »premium« (domač lokalni kruh, domači piškoti, lokalna pašteta, divjačinska salama, dve vrsti lokalnega sira, orehi in jabolčni krhlji, kos lokalnega sadja, domača sladica, voda 0,75 l): 18 € na osebo;
 • piknik košarica »vegan« (domač veganski lokalni kruh, domače vegansko pecivo, veganski biftek, vegansko maslo, sveže rezana zelenjava, oreščki in jabolčni krhlji, kos lokalnega sadja, domača veganska sladica, voda 0,75 l): 18 € na osebo;
 • kulinarična delavnica: 79 € na osebo (minimalno število: šest oseb);
 • 30–minutna tajska masaža v THAI centru v Termah Čatež: 40 € na osebo.
Dvodnevno doživetje z nočitvijo
1+ let

Lokacija